Home > Not A > Not A Block Device Error

Not A Block Device Error

Contents

It was on a HP pavilion zt1135 running Debian Sarge. usb.c: registered new driver usb-storage USB Mass Storage support registered. Join our community today! Do I need to manually put it in?

Ubuntu Edgy Gnome with Beryl for some eye-candy. Ubuntu Logo, Ubuntu and Canonical Canonical Ltd. Browse other questions tagged mount or ask your own question. I'm not giving up on this yet.

Mount Error "is Not A Block Device"

Any suggestions would be very helpful. DistroUbuntu Development Release Re: USB flash drive is "not a block device" I have Maverick installed on my USB drive. Ubuntu.

I will post mine when I get home. What game is this picture showing a character wearing a red bird costume from? How to find out if Windows was running at a given time? Winusb The Device Is Not Special Block The time now is 04:16 PM.

LordSurvivoR View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by LordSurvivoR 07-12-2005, 05:48 AM #7 zaltar Member Registered: Mar 2003 Distribution: Slackware Mount Is Not A Valid Block Device Remove advertisements Sponsored Links tt155 View Public Profile Find all posts by tt155 « Previous Thread | Next Thread » Thread Tools Show Printable Version Email this Page Subscribe to this Please do not send me a PM asking for help... my experience has taught me that scsi errors are commonly cable issues.

Hardware USB - /dev/sda1 is not a block device If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. How To Mount A Block Device They hope these examples will help you to get a better understanding of the Linux system and that you feel encouraged to try out things on your own. The USB has to be pugged in. The configuration of fstab may vary anyway, mine's different for example.

  1. zaltar View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by zaltar 06-11-2005, 05:40 PM #4 fur Member Registered: Dec 2003 Distribution: Debian,
  2. I tried adding this line to my guest's /etc/hosts file and then replaced the IP address in my mount task with "laptop": 192.168.33.1 laptop Unfortunately this didn't fix the problem.
  3. RH8.0 I have the install cd's.
  4. I succeded in mounting /dev, /proc and /sys with precising the type (-t option).But now, when I want to change the root repertory, I have another error message : "bash: /dev/null:
  5. more hot questions question feed about us tour help blog chat data legal privacy policy work here advertising info mobile contact us feedback Technology Life / Arts Culture / Recreation Science
  6. There is a directory /proc/scsi/ide-scsi though, I don't know if it was there before.
  7. mount --bind Solaris supports an alternate syntax: mount -F lofs *BSD uses mount_null instead (although it does not come with OS X).
  8. I have searched the forums here as well as other websites.
  9. Is Morrowind based on a tabletop RPG?

Mount Is Not A Valid Block Device

Mount it to /new_root, then exit the shell and see if boot continues as normal.EDIT: Also, you shouldn't have "1" on the end of every entry in fstab. Remove advertisements Sponsored Links tt155 View Public Profile Find all posts by tt155 #2 01-24-2006 Perderabo Unix Daemon (Administrator Emeritus) Join Date: Aug 2001 Last Activity: 26 Mount Error "is Not A Block Device" current community chat Unix & Linux Unix & Linux Meta your communities Sign up or log in to customize your list. Mount /dev Is Not A Block Device Powered by vBulletin Version 4.2.2 Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc.

That's all, folks. Ubuntu Edgy Gnome with Beryl for some eye-candy. Sakura:-Mobo: ASUS P8Z77-V PRO // Processor: Intel Core i7-3770K 3.4GHz // GFX: nVidia GeForce GTX 970 Ti // RAM: 32GB (4x 8GB) Corsair DDR3 (@ 2133MHz) // Storage: 1x 3TB Seagate The next most common recommendation that I saw was this:# mount -t vfat /dev/sda1 /mnt/usbdevnameThat didn't work for me this time. Mount /mnt Is Not A Block Device

I am trying to mount my USB drive to /cdrom so that Synaptic can view it as a software source, in order to install the firmware I need for the wireless However, I did find a suggestion that did work. then, I try to mount the /data filesystem with the mount /data command (after reinserting the entry in /etc/fstab) and I get '/dev/sda1 is not a valid block device' error. The situation is: 1) there's a SATA hard disk recognized as /dev/sda; 2) using dmesg I found out that the USB port I'd like to use is recognized as /dev/sdb1; 3)

mack4evr SUSE / openSUSE 5 10-15-2004 01:06 PM /dev/sda1 not valid block device pcpinkerton Linux - Hardware 19 02-29-2004 07:48 AM mount: /dev/sda1 is not a valid block device melody Linux Is Not A Block Special Device Last edited by pizza-is-good; November 19th, 2010 at 02:37 AM. Sorry for the long post but I figured too much info up front is better than too little.

Note that registered members see fewer ads, and ContentLink is completely disabled once you log in.

They hope these examples will help you to get a better understanding of the Linux system and that you feel encouraged to try out things on your own. Its not going well.. Any ideas what that's about? Mount Not A Block Device Solaris Offline #8 2013-03-27 13:34:59 WorMzy Forum Moderator From: Scotland Registered: 2010-06-16 Posts: 5,677 Re: [SOLVED] /dev/root is not a valid block device Have you tried the fallback option?

You should be able to simply click the package to install it, or of course running "sudo dpkg -i nameofthepackage" works as well. Offline Pages: 1 Index »Newbie Corner »[SOLVED] /dev/root is not a valid block device Board footer Jump to Newbie Corner Installation Kernel & Hardware Applications & Desktop Environments Laptop Issues Networking, Join them; it only takes a minute: Sign up Here's how it works: Anybody can ask a question Anybody can answer The best answers are voted up and rise to the Last edited by s1ln7m4s7r (2013-03-27 19:08:14) Offline #11 2013-03-28 05:37:22 SgrA Member Registered: 2011-06-08 Posts: 36 Re: [SOLVED] /dev/root is not a valid block device Here's the fstab:# # /etc/fstab: static

Unix & Linux Stack Exchange works best with JavaScript enabled FAQ Forum Quick Links Unanswered Posts New Posts View Forum Leaders FAQ Contact an Admin Forum Community Forum Council FC Agenda By switching to another usb port it allowed me the mount the camera for some reason. usb.c: USB disconnect on device 00:07.2-1 address 2 and hub.c: new USB device 00:07.2-1, assigned address 3 usb.c: USB device 3 (vend/prod 0x40a/0x555) is not claimed by any active driver. Should I give the editable/master file to the print shop people?

Are you new to LinuxQuestions.org? However, you said that you have Maverick installed on that USB drive. I run fsck it's ok ,,,, after run newfs -N /dev/dsk/c1t4d0s7 and fsck -o b=535952 /dev/dsk/c1t4d0s7 .............it's ok ........ Have you been playing with your kernel command line in your bootloader?

Maybe because my usb didn't have software sources.... I dont know what other information to give you, so just ask Why not just mount the USB drive in the normal way, and install the firmware directly from there? It is an easy proceedure. your suggestion didn't directly fix my situation, but led me down a path what happened was fdisk -l /dev/sda did not return any device.

Reload to refresh your session. Good luck again... Contact Us - Advertising Info - Rules - LQ Merchandise - Donations - Contributing Member - LQ Sitemap - Main Menu Linux Forum Android Forum Chrome OS Forum Search LQ SEARCH FIRST...

newdir should not already exist. –Kyle Jones Mar 31 '13 at 20:05 I totally understand what you mean, and that's what I'm trying to do, but it's doing something SEARCH FIRST... It's so weird!!!